fredag 1. mai 2015

Mini Segway - Del 1

Jeg har fått dilla på Arduino! For de av dere som ikke vet hva Arduino er så er det en platform av elektronikk-kort og programvare bygget for prototyping av forskjellige ting, ofte brukt i utdannelse innenfor elektronikk og programmering. Grunnene til at det er så populært er at det billig, lett å programmere, og lett å utvide med annen elektronikk og perifere enheter. Kjøper man på eBay fra Kina blir det enda billigere!

Man kan lage mye forskjellig! Enkleste eksempel jeg kan komme på i farta er å få et lys til å blinke. Man kobler da en bryter på en digital inngang på Arduino-kortet og en lysdiode på en digital utgang. Så skriver man noe programkode som man laster ned til mikrokontolleten på kortet med En USBkabel. Denne koden får lysdioden til å blinke hvis bryteren er på.

Se http://no.wikipedia.org/wiki/Arduino for mer info...

Planen min er å lage en mini-segway. Det Jeg trenger for å lage dette er:
  • Arduino mikrokontroller kort
  • Arduino motorstyringskort
  • 2 likestrømsmotorer med hjul
  • Bevegelsessensor (akslerometer og gyro)
  • Bluetooth seriell modul
  • Batterikabel
  • 9V Batteri
  • En ramme til å montere alt inni
Alle deler utenom de to nederste har jeg køpt på eBay for ca 200kr. Rammen derimot har jeg tenkt å lage selv. Det finnes mange andre som har laget selv-balanserende roboter med de samme komponentene som meg, men de aller fleste rammene folk bruker har  kjedelige design hvis eneste formål er å montere de andre komponenetene på. Jeg har lyst til å heller prøve å lage en modell som ser ut som en liten segway.

Jeg har derfor lager en tegning i SketchUp av hvordan jeg ser det for meg at det skal bli. Modellens mål, uten hjul er 35cm x 18cm x 10cm.

All eletronikken og batteriet skal få plass under mens motorene monteres på utsiden av ramma, men under plata. Hvis motorene og batteriet er sterke nok så vil jeg kunne plassere en av bamsene til ungene oppå :)

Oppdateringer kommer snart!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar